Havnen, oktober 2000

Billedtekst: Lille ukuelige Mathias var en af CIK's fremtrædende spillere ved ministævnet i Kastrup. På billedet forsøger dommeren at overtale Mathias til at forlade målet, så et straffespark kan afvikles som det foreskrives af reglerne.

Pige- mini- og seriebold i CIK

Pigeraketten er et initiativ ikke uden freudianske undertoner iværksat af Dansk Boldspils Union. Raketten skal lokke flere piger til at spille fodbold. Det foregår på den måde, at man låner noget udstyr af DBU; en oppustelig fodboldbane, rumdragter, sølvhjælme, badebolde osv. og så kan man ellers prøve sine fodboldevner af med fokus på det sjove og det sociale. Og faktisk har raketten været med til at tiltrække spillere til CIK's afdeling for damefodbold. Pigeraketten var i 1996 opstillet på Kløvermarken, og det gav bonus for CIK, hvor en ny generation af unge pigespillere meldte sig ind i klubben. Flere af pigerne fra dengang har holdt ved og er i dag 13-14 år og spiller i en pigerække for syvmandshold. Pigerne, der bl.a. kender hinanden fra Døtreskolen og Christianshavns Skole, har spillet to kampe i september. Den første kamp mod Tårnby, som de normalt spiller lige op med, vandt de efter at have spillet drømmefodbold, hvor de i stort set hele kampen, formåede at holde bolden på Tårnbys banehalvdel. Den anden kamp, mod Fremad Valby, tabte pigerne. Pigerne ligger nu nummer to i rækken. Lars Bradtberg, selv en sikker sidste skanse på CIK's veteranhold, er målmandstræner for pigerne, men skal fra næste sæson overtage holdet efter Marianne og Henrik Jørgensen. Hans vigtigste opgave bliver at holde sammen på holdet, styrke det, og måske en dag introducere pigerne til 11-mands fodbold.

I starten af september var det netop på en oppustelig bane som Pigerakettens, at der blev afholdt Amagermesterskaber i minifodbold i Kastrup. CIK's mindste (årgang '96) stillede op med to hold, begge blev suverænt sidst i turneringen, men vandt, mens målene sejlede ind, tilskuernes hjerter på deres ukuelige indsats, deres gejst og optimisme. I september er førsteholdet i serie 3 for alvor kommet i gang med sæsonen. De indledte måneden med en 1-0 sejr over ØKF. Siden er er det blevet til lutter sejre og en enkelt uafgjort og CIK's 1. hold ligner fortsat en seriøs oprykningskandidat til serie 2. -jfh-