Fodboldstart i CIK af Jens Frimann Hansen

trykt i Havnen, sept. 2000.

Efter den første kamp i efteråret må CIK's 1. holds træner Jan Gjøe have haft det som om han var blevet slået hjem i Ludo. Efter at have vundet næsten alle deres kampe i foråret, lå CIK's serie 3 hold på en suveræn førsteplads. Men DBU ville det anderledes. Som følge af en større omlægning af Danmarksturneringen blev serie 3 rækkerne slået sammen og pointene nulstillet. CIK, der var stærkt plaget af ferieafbud, tabte deres første kamp i efteråret. Siden fik 1. holdet dog stabiliseret sig og optimismen er atter vendt tilbage. Nu taler man igen om oprykning til serie 2.

Jan Gjøe er selv en habil fodboldspiller på CIK's veteranhold, der stod for august måneds fighterindsats. Efter en lettere opvarmning i klubhusets slyngelstue, drog veteranerne til den vindblæste og regntunge Kløvermark, hvor de skulle møde HB. Efter at være kommet bagud 0-2 i starten af anden halveg indledte Jan Gjøe veteranernes comeback med et brag af et langskuds mål fra 30 meter. I kampens sidste 10 minutter scorede CIK tre gange og vandt kampen 3-2.

En ny generation af CIK'ere er begyndt at træne hos Jannie og Hussein. Her lærer de små poder at stå på række og sidde i rundkreds, de lærer at skyde med både højre og venstre ben, de lærer indkast, udspark og hvad en inderside er for noget og at man ikke må hente sin bold før alle har skudt. Det er lidt svært for dem at finde ud af det med stregerne og at man ikke må tage bolden op i hænderne, men de har det sjovt, og efter en times fodbold sover de tillige godt om natten. Efterårets absolutte højdepunkt var, da de en af de første aftener fik udleveret et Anders And blad. Jens, Johan og Jens Christian lod da fodbold være fodbold og fortrak til de heppende fædre og mødre på sidelinjen og forlangte højtlæsning. End ikke forældrenes forvisninger om stjernestatus i en for ungerne alt for fjern fremtid kunne lokke dem tilbage på banen. Men torsdagen efter var de der igen.

Johan, Jens Christian og Jens er den ny fremadstormende generation i CIK. De er alle årgang '96 og kender hinanden fra børnehaven Trekanten i Prinsessegade.

De små årgange i CIK træner tirsdag og torsdag fra 17-18 på Kløvermarken. Seniorer træner fra kl. 18 og veteranerne træner slet ikke.